Finn.no er en meget stor norsk aktør i jobbsøkermarkedet. Finn.no har i skrivende stund 18500 jobber som er tilgjengelige. Bare det siste døgnet har 700 nye jobber blitt lagt ut. Nettsiden har et intuitivt filter som hjelper deg effektivt til å søke i riktig faggruppe og lokasjon. Søk kan rettes mot fylker og kommuner. Ønsker du å jobbe deltid har Finn.no over 900 stillinger som kan være aktuelle.

NAV.no benyttes for å legge ut alle offentlige stillinger i Norge. Her finner du blant annet 2300 stillinger i undervisningssektoren. For å finne stillingene på nav.no kan en trykke på lenken https://www.nav.no/Forsiden og velge ledige stillinger. Nav har i skrivende stund 21564 stillinger og har det siste døgnet fått over 1300 nye stillinger. Også denne nettsiden har et funksjonelt filter som kan sortere på fylke og kommune.

Benytt nettverket ditt

Når du skal søke på jobb i Norge er nettverket ditt gull verdt. Bygg nettverk der du kan, og en fin plass å starte kan være LinkedIn. LinkedIn er en elektronisk nettverks-bygger som brukes av høyskolestudenter, bedriftseiere og en hel del andre som ønsker å utvide nettverket sitt. Noen velger å benytte LinkedIn når de skal søke etter potensielt nye ansatte.

Fordelen med å benytte LinkedIn er at du leter i ditt eget nettverk etter en kandidat som har riktige kvalifikasjoner. Dette gjør sjansen stor for at vedkommende som ansetter kjenner den nyansatte fra før. Norske bedriftseiere vil heller prøve ut en person som de kjenner litt fra tidligere i en stilling, enn å ansette en totalt ukjent. Stillingsvernet for de ansatte står nemlig svært sterkt i Norge.

Smaltalk

Smaltalk er en egenskap som er gull verdt. Store deler av jobber i små fylker kan skaffes ved hjelp av en muntlig prat med eier/driver av bedriften. Svært mange jobber legges nemlig aldri ut på Internett. Det er fordi bedriftene ikke ønsker det store trykket med hundrevis av søknader som renner inn. Det frister derfor å heller ansette en bekjent slik at de store ansettelsesrundene unngås.

Bruk gjerne purehelp.no for å finne ut hvilke bedrifter som holder til i det området du ønsker å jobbe i. Dette verktøyet kan benyttes for å finne firmaer, personer og produkter. Du kan også benytte det til å se over regnskap og se aksjestrukturen i firmaet. Benytt alltid hjemmesiden til en potensiell arbeidsgiver. Her finner du nyttig informasjon som er gull verdt i intervjuet.