Hvem er jeg? Jo, jeg er en ganske vanlig fyr som er flink til å finne deltidsjobber for deg som er på jakt etter å tjene noen kroner. Enten du leter etter en jobb å ha ved siden av studiene, en ekstrajobb for å få inn noen ekstra kroner, eller bare vil jobbe noen få timer i uka.

Det er mange som blir usikre når de skal kaste seg ut i jobbmarkedet. Særlig deg som er litt ung og ikke har så mye arbeidserfaring fra før, eller deg som ikke har vært aktiv jobbsøker på en god stund. Heldigvis finnes det en rekke tips som kan bidra til at du føler deg mer selvsikker i møte med potensielle arbeidsgivere.

Førsteinntrykket

Du får bare én sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk. De fleste arbeidsgivere lar magefølelsen styre valget, og et dårlig førsteinntrykk er vanskelig å rette opp i ettertid. Selv kvalifiserte arbeidssøkere forbigås om de gjør eller sier noe «feil». Når noen ansetter noen til en jobb, betyr at det at de skal jobbe med vedkommende. God kjemi på arbeidsplassen er derfor viktig.

På stillinger med mange søkere kan det være en god idé å stikke seg ut fra mengden. De fleste stillingene lyses ut skriftlig, og du må gjerne sende inn en skriftlig søknad. Ringer du før du sender inn søknaden og har forberedt noen gode spørsmål, vil arbeidsgiveren ofte huske deg når din søknad kommer frem i bunken. Husk da at førsteinntrykket skjer i telefonsamtalen.

Tenk utradisjonelt

En rekke deltidsstillinger lyses ut via finn.no og andre jobbportaler, men disse er ikke de eneste stedene du kan finne ledige jobber. Hold øynene åpne og se etter oppslag om ledige stillinger i butikk- og kafévinduer. Ikke være redd for å besøke arbeidsplassen for å presentere deg. Spør om du kan komme tilbake med en skriftlig søknad senere.

Bruk nettverket ditt! Si fra til dine venner at du er på jakt etter en deltidsstilling. Kanskje de kjenner noen som er på jakt etter noen med din bakgrunn? Be venner og familie om å forhøre seg rundt, eller poste noe i sosiale medier på dine vegne. Ikke sett deg ned å vent på en jobb, ta heller ansvar og være en aktiv søker.